Η ονοµασία του πιάτου σηµαίνει κατά κυριολεξία «πουλάκια που ξέφυγαν», είτε επειδή είναι αρωµατισµένο µε φασκόµηλο, όπως µαγειρεύονταν παραδοσιακά τα πουλερικά, είτε επειδή µοιάζει σαν σουβλάκι µε πουλάκια. Μπορούµε να ψήσουµε τα σουβλάκια και στο γκριλ, αν προτιµάµε, ραντίζοντάς τα συχνά µε λιωµένο βούτυρο.

40' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Μουλιάζουµε 12 καλαµάκια για σουβλάκια από µπαµπού σε κρύο νερό για 1 ώρα, ώστε να µην καούν κατά το ψήσιµο.
  2. Απλώνουµε τις φέτες µοσχαριού σε µια λεία επιφάνεια και τις αλατοπιπερώνουµε. Βάζουµε σε κάθε φέτα από µία λεπτή φέτα πανσέτας και 1 φύλλο φασκόµηλο και τις τυλίγουµε σε µικρό ρολό.
  3. Σε κάθε καλαµάκι περνάµε πρώτα έναν κύβο πανσέτας και ένα φύλλο φασκόµηλο. Μετά περνάµε πέντε από τα γεµιστά ρολά και τελειώνουµε µε ένα φύλλο φασκόµηλο και έναν κύβο πανσέτας. Συνεχίζουµε τη διαδικασία, µέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  4. Σε ένα µεγάλο τηγάνι ζεσταίνουµε το βούτυρο σε µέτρια φωτιά και τηγανίζουµε τα σουβλάκια (σε δόσεις), για περίπου 12 λεπτά, ή µέχρι να µαγειρευτούν τελείως, γυρίζοντάς τα αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του µαγειρέµατος.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών