20'
προετοιμασία
2 ώρες και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
- Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τις φέτες από το κότσι.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε τις φέτες στο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, για 5-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Τις αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε μικρή γάστρα ή πήλινο σκεύος.
- Σκορπίζουμε το σέλερι και ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.
- Στο λάδι όπου ροδίσαμε το κρέας σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα για 4-5 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το κρασί, τον ζωμό, τη δάφνη και αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στη γάστρα.
- Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε στους 160° C και ψήνουμε για 2 ώρες (αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό ζωμό), γυρίζοντας το κρέας, έτσι ώστε να ψήνεται ομοιόμορφα.
- Ρίχνουμε στη γάστρα τα στραγγισμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε, αν θέλουμε, με τριμμένο τυρί.
Ένα ελληνικό Pinot noir.