ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχαρίσιο κότσι σιγοψηµένοΜοσχαρίσιο κότσι σιγοψηµένο
20' προετοιμασία
2 ώρες και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. 
  2. Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τις φέτες από το κότσι.
  3. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε τις φέτες στο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, για 5-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  4. Τις αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε μικρή γάστρα ή πήλινο σκεύος.
  5. Σκορπίζουμε το σέλερι και ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.
  6. Στο λάδι όπου ροδίσαμε το κρέας σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα για 4-5 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  7. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το κρασί, τον ζωμό, τη δάφνη και αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  8. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στη γάστρα.
  9. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε στους 160° C και ψήνουμε για 2 ώρες (αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό ζωμό), γυρίζοντας το κρέας, έτσι ώστε να ψήνεται ομοιόμορφα.
  10. Ρίχνουμε στη γάστρα τα στραγγισμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  11. Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε, αν θέλουμε, με τριμμένο τυρί.

Ένα ελληνικό Pinot noir.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT