Κότσι στο καθημερινό τραπέζι; Φυσικά. Είναι εύκολο και κυρίως νόστιμο.

20' προετοιμασία
2 ώρες και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τις φέτες από το κότσι. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε τις φέτες στο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, για 5-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τις αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε μικρή γάστρα ή πήλινο σκεύος. Σκορπίζουμε το σέλερι και ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.
  2. Στο λάδι όπου ροδίσαμε το κρέας σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα για 4-5 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το κρασί, τον ζωμό, τη δάφνη και αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στη γάστρα. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε στους 160° C και ψήνουμε για 2 ώρες (αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό ζωμό), γυρίζοντας το κρέας, έτσι ώστε να ψήνεται ομοιόμορφα.
  3. Ρίχνουμε στη γάστρα τα στραγγισμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε, αν θέλουμε, με τριμμένο τυρί.
  4. Στο ποτήρι μας ένα ελληνικό Pinot noir.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών