15'
προετοιμασία
5 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 15'
Υλικά
Διαδικασία
- Για τη μους από πρόβειο γιαούρτι με μαρμελάδα φρούτων, ξεκινάμε και σε ένα μπολάκι μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε το γιαούρτι και χτυπάμε για λίγο μέχρι να αναμειχθεί. Βγάζουμε τα φύλλα ζελατίνης από το νερό, τα στύβουμε καλά με τα χέρια μας και τα αδειάζουμε σε μπολάκι.
- Προσθέτουμε τα 50 γρ. από τη σαντιγί και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο μείγμα γιαουρτιού, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα 450 γρ. σαντιγί και τα ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα.
- Αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.
Σερβίρισμα
- Βγάζουμε τη μους από το ψυγείο, στολίζουμε την επιφάνεια με όση μαρμελάδα θέλουμε και τα φρέσκα φρούτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 213.