ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜους από κατίκι με μέλι και φρούτα εποχήςΜους από κατίκι με μέλι και φρούτα εποχής

 

15' προετοιμασία
5 ώρες αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 15'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για τη μους από πρόβειο γιαούρτι με μαρμελάδα φρούτων, ξεκινάμε και σε ένα μπολάκι μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Ρίχνουμε το γιαούρτι και χτυπάμε για λίγο μέχρι να αναμειχθεί. Βγάζουμε τα φύλλα ζελατίνης από το νερό, τα στύβουμε καλά με τα χέρια μας και τα αδειάζουμε σε μπολάκι.
  4. Προσθέτουμε τα 50 γρ. από τη σαντιγί και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα στο μείγμα γιαουρτιού, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα 450 γρ. σαντιγί και τα ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα.
  6. Αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.

Σερβίρισμα

  1. Βγάζουμε τη μους από το ψυγείο, στολίζουμε την επιφάνεια με όση μαρμελάδα θέλουμε και τα φρέσκα φρούτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 213.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT