Μια μους όλο σοκολάτα.

35' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 13 ποτήρια

Για το τραγανό μπισκότο

Για τη μους σοκολάτα

Για γαρνίρισμα

Διαδικασία

  1. Τραγανό μπισκότο: Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το μπισκότο στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό στη χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να προκύψει μια καλά ομογενοποιημένη ζύμη. Καλύπτουμε ένα ταψί ή τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και απλώνουμε πάνω τη ζύμη. Στη συνέχεια, την τοποθετούμε στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C και ψήνουμε το μπισκότο για 15 - 20 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το θρυμματίζουμε με τα χέρια. Μοιράζουμε τα τρίμματα στα μπολ, κρατώντας μερικά για τη διακόσμηση.
  3. Μους σοκολάτα: Βάζουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις λιώσουν, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Στο μεταξύ, χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, σε χαμηλή προς μεσαία ταχύτητα, τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε μαρέγκα.
  4. Ελέγχουμε τη θερμοκρασία της σοκολάτας και, όταν είναι 45° - 50° C, δηλαδή αρκετά χλιαρή, προσθέτουμε τους κρόκους και το κονιάκ ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη. Μόλις ομογενοποιηθούν, ενσωματώνουμε περίπου το 1/4 της μαρέγκας ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα ή μαρίζ. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα. Μοιράζουμε την κρέμα στα ποτήρια, πάνω από τα τρίμματα μπισκότου, και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Διακοσμούμε με τριμμένο μπισκότο, φρέσκα κόκκινα φρούτα και λίγη ζάχαρη άχνη.
  5. Μυστικό: Επειδή σε αυτήν τη συνταγή τα αυγά δεν παστεριώνονται, πρέπει να είμαστε σίγουροι για την ποιότητά τους, ότι δηλαδή είναι φρέσκα και έχουν διατηρηθεί σωστά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών