ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΖελέ καρπούζι με άρωμα τριαντάφυλλοΖελέ καρπούζι με άρωμα τριαντάφυλλοΕκείνη την ημέρα οι γιαγιάδες του μωρού κρεμούσαν χρυσαφικά στην κούνια, για να έχει μια χρυσή ζωή.

10' προετοιμασία
15' βράσιμο
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τον μπαλεζέ, βάζουμε τα έξι ποτήρια νερό σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να κοχλάζει καλά το νερό.
  2. Στο ένα ποτήρι νερό διαλύουμε τον νισεστέ και τον ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το όλον και να σχηματιστεί μια κρέμα.
  3. Το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ροδόνερο και ανακατεύουμε.
  4. Ο μπαλεζές σερβίρεται σε ρηχή πιατέλα και γαρνίρεται με τριμμένο αμύγδαλο και κανέλα. Τρώγεται κρύος από το ψυγείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 199.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών