30' προετοιμασία
10' τηγάνισμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 6 ως μεζές

Για το κουρκούτι

Διαδικασία

  1. Για τις μπάμιες ολόκληρες σε ανάλαφρο κουρκούτι, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στη λειτουργία του αέρα.
  2. Σε ένα ταψί ρίχνουμε τις μπάμιες και τις ανακατεύουμε με το ξίδι και αλάτι.
  3. Τις αραδιάζουμε σε μία στρώση και ψήνουμε τις μπάμιες για 15 λεπτά (ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο).
  4. Με τον τρόπο αυτόν οι μπάμιες δεν θα βγάλουν τα ενοχλητικά «σάλια».
  5. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, το πιπέρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, την παγωμένη σόδα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να προκύψει ένας πυκνός χυλός.
  6. Βάζουμε κάθε μπάμια μέσα στον χυλό και τη γυρίζουμε με ένα πιρούνι ώστε να καλυφθεί από όλες τις πλευρές.
  7. Τηγανίζουμε τις μπάμιες σύμφωνα με τις οδηγίες και τα μυστικά για το τηγάνισμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 195.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών