ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπάμιες φουρνιστέςΜπάμιες φουρνιστές από το Άγιο Όρος

 

 

15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 3

Για τον χυλό τεμπούρα

Για τη σάλτσα sweet chilli

Διαδικασία

Για την σάλτσα

  1. Για να ετοιμάσουμε τις μπάμιες τεμπούρα με σάλτσα sweet chilli ξεκινάμε φτιάχνοντας τη σάλτσα.
  2. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το μέλι, το νερό, το ξύδι, την πιπεριά, το σκόρδο, το αλάτι, το μπούκοβο, το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε 2-3 κουτ. της σούπας από το μείγμα που βράσαμε, προσθέτουμε το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Αμέσως μετά, αδειάζουμε το κορν φλάουρ στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και διατηρούμε στο ψυγείο.

Για τον χυλό

  1. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το μπέικιν πάουντερ, το αλατοπίπερο και προσθέτουμε το νερό σταδιακά μέχρι να έχουμε ένα πάρα πολύ πηχτό και ελαστικό χυλό.
  2. Αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τις μπάμιες.

Για τις μπάμιες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και απλώνουμε τις μπάμιες σε ένα ταψί.
  2. Προσθέτουμε 1-2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο, χυμό από ½ λεμόνι, αλάτι και ανακατεύουμε.
  3. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Με τον τρόπο αυτόν οι μπάμιες δεν θα βγάλουν τα ενοχλητικά «σάλια».
  4. Παράλληλα, σε ένα μπολ βάζουμε τα κομμένα λαχανικά. Προσθέτουμε το σουσάμι, το ξύσμα λεμονιού, τον άλλο μισό χυμό, το σκόρδο και το κύμινο και ανακατεύουμε.
  5. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ή κατσαρόλα βάζουμε μισό ελαιόλαδο και μισό ηλιέλαιο (θέλουμε το μείγμα των λαδιών να καλύπτει περίπου 5 πόντους του σκεύους).
  6. Ρίχνουμε στο μπολ με τα λαχανικά τις μπάμιες που ψήσαμε νωρίτερα στον φούρνο και ένα μέρος από το κουρκούτι και ανακατεύουμε. Τα λαχανικά πρέπει να υπερισχύουν του χυλού.
  7. Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι, τηγανίζουμε τις μπάμιες σύμφωνα με τις οδηγίες και τα μυστικά για το τηγάνισμα.
  8. Σερβίρουμε με τη σάλτσα sweet chilli.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών