Δείτε πως φτιάχνουμε μπανανοτηγανίτες με βρώμη, βήμα – βήμα:
( Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)
Χτυπάμε τις νιφάδες βρώμης στο μπλέντερ ή στο μούλτι, μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι.
Λιώνουμε καλά τις μπανάνες με ένα πιρούνι ή και στο μπλέντερ.
Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά…
…και τα προσθέτουμε στις μπανάνες.
Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι βρώμης…
…και το αλάτι.
Σταματάμε το ανακάτεμα όταν το μείγμα γίνει χυλός.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά. Βάζουμε ελάχιστο από το βούτυρο στο τηγάνι.
Ρίχνουμε λίγο από τον χυλό…
…και περιστρέφουμε το τηγάνι να απλωθεί ο χυλός.
Μόλις δημιουργηθούν φουσκάλες στην τηγανίτα, τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Σερβίρουμε με μέλι και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τηγανίτες νηστίσιμες με φρουτοσαλάτα, ταχίνι και μέλι
10'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 30'
Υλικά
Βάρος: για περίπου 400 γρ.
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε μπανανοτηγανίτες με βρώμη, χτυπάμε τις νιφάδες βρώμης στο μπλέντερ ή στο μούλτι, μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι.
Λιώνουμε καλά τις μπανάνες με ένα πιρούνι ή και στο μπλέντερ.
Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά.
Προσθέτουμε στις μπανάνες και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι βρώμης και το αλάτι.
Σταματάμε το ανακάτεμα όταν το μείγμα γίνει χυλός.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά.
Βάζουμε ελάχιστο από το βούτυρο στο τηγάνι.
Ρίχνουμε λίγο από τον χυλό και περιστρέφουμε το τηγάνι να απλωθεί ο χυλός.
Μόλις δημιουργηθούν φουσκάλες στην τηγανίτα, τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Σερβίρουμε, τις μπανανοτηγανίτες βρώμης, με μέλι και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 21.