Δείτε πως φτιάχνουμε μπανανοτηγανίτες με βρώμη, βήμα – βήμα:

(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)

Μπανανοτηγανίτες με βρώμη βήμα-βήμα

Χτυπάμε τις νιφάδες βρώμης στο μπλέντερ ή στο μούλτι, μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι.

Μπανανοτηγανίτες με βρώμη βήμα-βήμα

Λιώνουμε καλά τις μπανάνες με ένα πιρούνι ή και στο μπλέντερ.

Μπανανοτηγανίτες με βρώμη βήμα-βήμα

Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά…

Μπανανοτηγανίτες με βρώμη βήμα-βήμα

…και τα προσθέτουμε στις μπανάνες.

Μπανανοτηγανίτες με βρώμη βήμα-βήμα

Ανακατεύουμε.

Μπανανοτηγανίτες με βρώμη βήμα-βήμα

Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι βρώμης…

Μπανανοτηγανίτες με βρώμη βήμα-βήμα

…και το αλάτι.

Μπανανοτηγανίτες με βρώμη βήμα-βήμα

Σταματάμε το ανακάτεμα όταν το μείγμα γίνει χυλός.

Μπανανοτηγανίτες με βρώμη βήμα-βήμα

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά. Βάζουμε ελάχιστο από το βούτυρο στο τηγάνι.

Μπανανοτηγανίτες με βρώμη βήμα-βήμα

Ρίχνουμε λίγο από τον χυλό…

Μπανανοτηγανίτες με βρώμη βήμα-βήμα

…και περιστρέφουμε το τηγάνι να απλωθεί ο χυλός.

Μπανανοτηγανίτες με βρώμη βήμα-βήμα

Μόλις δημιουργηθούν φουσκάλες στην τηγανίτα, τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

Μπανανοτηγανίτες με βρώμη βήμα-βήμα

Σερβίρουμε με μέλι και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα.

Μπανανοτηγανίτες με βρώμη βήμα-βήμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤηγανίτες με φρουτοσαλάτα, ταχίνι και μέλιΤηγανίτες νηστίσιμες με φρουτοσαλάτα, ταχίνι και μέλι
10' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 30'

Υλικά

Βάρος: για περίπου 400 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπανανοτηγανίτες με βρώμη, χτυπάμε τις νιφάδες βρώμης στο μπλέντερ ή στο μούλτι, μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι.
  2. Λιώνουμε καλά τις μπανάνες με ένα πιρούνι ή και στο μπλέντερ.
  3. Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά.
  4. Προσθέτουμε στις μπανάνες και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι βρώμης και το αλάτι.
  6. Σταματάμε το ανακάτεμα όταν το μείγμα γίνει χυλός.
  7. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά.
  8. Βάζουμε ελάχιστο από το βούτυρο στο τηγάνι.
  9. Ρίχνουμε λίγο από τον χυλό και περιστρέφουμε το τηγάνι να απλωθεί ο χυλός.
  10. Μόλις δημιουργηθούν φουσκάλες στην τηγανίτα, τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
  11. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
  12. Σερβίρουμε, τις μπανανοτηγανίτες βρώμης, με μέλι και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 21.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Μπανάνα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT