ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπισκότα βουτύρου καλυμμένα με ροζ ζάχαρηΜπισκότα βουτύρου καλυμμένα με ροζ ζάχαρη
30' προετοιμασία
12' ψήσιμο
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 42'

Υλικά

Κομμάτια: 12-14

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα μπαστουνάκια στριφτά red velvet, σαν ζαχαρωτά, στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό τη ζάχαρη και το βούτυρο, μέχρι να γίνουν κρέμα.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, το αυγό και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και δουλεύουμε τα υλικά μέχρι να φτιάξουμε μια ομοιογενή ζύμη.
  4. Τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη και στο ένα από ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ζυμώνουμε, μέχρι να κοκκινίσει έντονα και ομοιόμορφα.
  5. Τυλίγουμε τις ζύμες με διάφανη μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
  6. Χωρίζουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε κομμάτια μικρότερα από ένα καρύδι και πλάθουμε το καθένα σε λεπτό μπαστούνι. Ενώνουμε τα μπαστούνια ανά δύο, ένα με απλή ζύμη και ένα με κόκκινη, στη μία άκρη τους και τα πλέκουμε σε απλή στριφτή κοτσίδα. Τη λυγίζουμε λίγο στη μία άκρη, για να μοιάζει με ζαχαρωτό μπαστουνάκι.
  7. Τις αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τη μία δίπλα στην άλλη, και τις ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 160°C για περίπου 12 λεπτά.
  8. Αφήνουμε τα μπαστουνάκια στριφτά red velvet να κρυώσουν σε σχάρα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 200.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT