ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπέργκερ με ψάρι ψητό και «ρώσικη» με αβοκάντοΜπέργκερ με ψάρι ψητό και «ρώσικη» με αβοκάντο
15' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Τεμάχια: 4

Κέτσαπ τσιπότλε

Διαδικασία

Κέτσαπ Τσιπότλε

  1. Για το μπέργκερ με φιλέτο κοτόπουλου και κέτσαπ τσιπότλε, σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμη 30 δευτερόλεπτα.
  3. Ρίχνουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, διαλύοντας τις ντομάτες με μια κουτάλα.
  4. Προσθέτουμε το μηλόξιδο, τη ζάχαρη και την πάστα τσιπότλε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το κέτσαπ τσιπότλε να κρυώσει.

Μπέργκερ

  1. Αλείφουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε καλά.
  2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι-γκριλιέρα σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε το κοτόπουλο για 10-15 λεπτά, γυρίζοντας μία μόνο φορά, μέχρι να ψηθεί καλά.
  3. Το βγάζουμε από την γκριλιέρα και το διατηρούμε ζεστό.
  4. Στο τηγάνι-γκριλιέρα βάζουμε τα ψωμάκια με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και τα ψήνουμε για 1 λεπτό μέχρι να φρυγανιστούν ελαφρώς.
  5. Τα βγάζουμε από την γκριλιέρα.
  6. Στη συνέχεια, βάζουμε τις φέτες τσορίθο και τις ψήνουμε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να αρχίσουν να γίνονται τραγανές.
  7. Βάζουμε στα ψωμάκια το κοτόπουλο, το τσορίθο, τις φέτες αβοκάντο, μια κουταλιά ξινόκρεμα και μια κουταλιά κέτσαπ τσιπότλε.
  8. Σερβίρουμε το μπέργκερ μας με πατατάκια πασπαλισμένα με λίγη σκόνη τσίλι.

Μυστικά

Παραλλαγή: Τεξανομεξικάνικα μπέργκερ (Tex-Mex) Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ μισό ξερό κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο, 375 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, 50 γρ. ψιλοκομμένο λουκάνικο τσορίθο (ή οποιοδήποτε πικάντικο ελληνικό λουκάνικο) ​​και 200 γρ. κόκκινα φασόλια κονσέρβας (στα σούπερ μάρκετ), ξεπλυμένα και στραγγισμένα. Ρίχνουμε στο μείγμα έναν κρόκο αυγού και 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη και αλατοπιπερώνουμε. Πλάθουμε 4 μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο τηγάνι-γκριλιέρα για 10 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν όσο θέλουμε, γυρίζοντάς τα μία μόνο φορά. Σερβίρουμε σε φρυγανισμένα ψωμάκια όπως και στην παραπάνω συνταγή.

Άρθρα και Συνταγές με Αβοκάντο

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Λουκάνικα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών