Η λαχανοσαλάτα μέσα στο μπιφτέκι είναι μια ευχάριστη έκπληξη για τον ουρανίσκο μας.

15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 5 - 6 τμχ.

Για τη γέμιση

Για τον κιμά

Διαδικασία

  1. Γέμιση: Αλατίζουμε το λάχανο, το τρίβουμε με τα χέρια μας και το αφήνουμε σε σουρωτήρι για 30 λεπτά, να βγάλει τα υγρά του.
  2. Το πιέζουμε με τα χέρια μας να στραγγίξει καλά και να μειωθεί σε όγκο, το αδειάζουμε σε μπολ και το ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. ΜπιφτέκιαΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί.
  4. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τoν κιμά.
  5. Πλάθουμε το μείγμα σε μεγάλα μπιφτέκια.
  6. Πιέζουμε το καθένα με το χέρι μας ώστε να πλατύνει, βάζουμε στο κέντρο 1 κουτ.
  7. σούπας από τη γέμιση και κλείνουμε το μείγμα του κιμά για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση.
  8. Τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  9. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε κάτω από καυτό γκριλ.
  10. Aν μας περισσέψει γέμιση, τη σερβίρουμε δίπλα στα μπιφτέκια, σαν σαλάτα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών