15'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Τεμάχια: 5-6Για τη γέμιση
Για τον κιμά
Διαδικασία
Γέμιση
- Αλατίζουμε το λάχανο, το τρίβουμε με τα χέρια μας και το αφήνουμε σε σουρωτήρι για 30 λεπτά, να βγάλει τα υγρά του.
- Το πιέζουμε με τα χέρια μας να στραγγίξει καλά και να μειωθεί σε όγκο, το αδειάζουμε σε μπολ και το ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Μπιφτέκια
- Για το ψήσιμο των μπιφτεκιών, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί.
- Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τoν κιμά.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μεγάλα μπιφτέκια.
- Πιέζουμε το καθένα με το χέρι μας ώστε να πλατύνει, βάζουμε στο κέντρο 1 κουτ. σούπας από τη γέμιση και κλείνουμε το μείγμα του κιμά για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση.
- Τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Εναλλακτικά, τα ψήνουμε κάτω από καυτό γκριλ.
- Aν μας περισσέψει γέμιση, τη σερβίρουμε δίπλα στα μπιφτέκια, σαν σαλάτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 119.