35'
προετοιμασία
8' ψήσιμο
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 43'
Υλικά
Τεμάχια: 6Για τα μπιφτέκια
Για τα κρεμμύδια
Διαδικασία
Μπιφτέκια
- Για να φτιάξουμε τα εξωτικά μπιφτέκια, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, για να σφίξει.
- Πλάθουμε σε 6 μέτρια στρογγυλά μπιφτέκια.
Σάλτσα
- Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμύδια με 2 κουτ. νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, με κλειστό το καπάκι, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε το μέλι και το ξίδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.
Ψήσιμο
- Λαδώνουμε τα μπιφτέκια και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Η δοκιμή μας
- Ψήσαμε τα μπιφτέκια σε ψησταριά υγραερίου (11,8 ΚW) σε δυνατή φωτιά και σε καλά λαδωμένη σχάρα. Χρειάστηκαν 4 λεπτά από κάθε πλευρά για να ψηθούν καλά, αλλά να παραμείνουν ζουμερά.
- Σερβίρουμε τα μπιφτέκια σε πιατέλα και τα συνοδεύουμε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και, αν θέλουμε, με φέτες ανανά ψημένες στη σχάρα για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.