Μοσχαρίσια μπιφτέκια με τα λαχανικά της εποχής.

15' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4 - 5

Διαδικασία

  1. Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε σε δυνατή φωτιά τον αρακά για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα ασπράδια και το σουσάμι και ζυμώνουμε. Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Αλείφουμε τα χέρια μας με λάδι και πλάθουμε ισόπαχα μπιφτέκια, όχι πολύ χοντρά. Χτυπάμε ελαφρώς τα ασπράδια και με πινέλο αλείφουμε τα μπιφτέκια. Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε τα μπιφτέκια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.
  2. Στο ποτήρι μας κόκκινο κρασί φρέσκο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών