15'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25'
Υλικά
Μερίδες: 4 - 5Διαδικασία
- Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε σε δυνατή φωτιά τον αρακά για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα ασπράδια και το σουσάμι και ζυμώνουμε.
- Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Για το ψήσιμο των μπιφτεκιών, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Αλείφουμε τα χέρια μας με λάδι και πλάθουμε ισόπαχα μπιφτέκια, όχι πολύ χοντρά.
- Χτυπάμε ελαφρώς τα ασπράδια και με πινέλο αλείφουμε τα μπιφτέκια.
- Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε τα μπιφτέκια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- Ψήνουμε τα μπιφτέκια για περίπου 25 λεπτά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 146.