15' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: 4 - 5

Διαδικασία

  1. Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε σε δυνατή φωτιά τον αρακά για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  2. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα ασπράδια και το σουσάμι και ζυμώνουμε.
  4. Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  5. Για το ψήσιμο των μπιφτεκιών, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  6. Αλείφουμε τα χέρια μας με λάδι και πλάθουμε ισόπαχα μπιφτέκια, όχι πολύ χοντρά.
  7. Χτυπάμε ελαφρώς τα ασπράδια και με πινέλο αλείφουμε τα μπιφτέκια.
  8. Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε τα μπιφτέκια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  9. Ψήνουμε τα μπιφτέκια για περίπου 25 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 146.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών