20'
προετοιμασία
8' ψήσιμο
Σύνολο: 28'
Υλικά
Μερίδες: 6-8Για τη γέμιση
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπιφτέκια με ροκφόρ και σύκο πρώτα σε ένα βαθύ μπολ ζυμώνουμε τον μοσχαρίσιο κιμά με το ψωμί, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα αυγά, τη ρίγανη, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μέτρια μπιφτέκια.
- Σε κάθε μπιφτέκι κάνουμε με τα δάχτυλά μας ένα βαθούλωμα και το γεμίζουμε με το σύκο και το ροκφόρ.
- Κλείνουμε τα μπιφτέκια, εγκλωβίζοντας τη γέμιση και τα ψήνουμε σε δυνατή θράκα για 6-8 λεπτά συνολικά, γυρίζοντάς τα μία φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.