20' προετοιμασία
14' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 34'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι σε 2 κουταλιές σούπας από το μετρημένο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ξανθύνει.
  2. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Σ’ ένα μεγάλο και βαθύ σκεύος ανακατεύουμε με τα χέρια τον κιμά, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τα αυγά, τις τριμμένες ντομάτες, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Βρέχουμε τα χέρια μας με κρύο νερό και ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  5. Πρέπει να επιμείνουμε στο ζύμωμα για να ανακατευτούν πολύ καλά τα υλικά και τα κομματάκια του λίπους να «λιώσουν» και να απλωθούν ομοιόμορφα μέσα στο μείγμα.
  6. Ιδανικά αφήνουμε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο να αναμειχθούν τα αρώματα και να «σφίξει» το μείγμα.
  7. Αλείφουμε τα χέρια μας με ελαιόλαδο και πλάθουμε ισόπαχα μπιφτέκια, όχι πολύ χοντρά.
  8. Τα ψήνουμε στη σχάρα ή σε δυνατό γκριλ (που έχουμε προθερμάνει καλά) για 6 - 8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν έντονα και να γίνουν και στο εσωτερικό τους.

Σερβίρισμα

  1. Συνοδεύουμε με λαχανοσαλάτα ή βραστά λαχανικά, πατάτες τηγανητές και δροσερό τζατζίκι ή απλό γιαούρτι.

Μυστικά

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα του κιμά 1 φλιτζάνι γαλέτα (έτοιμο τρίμμα φρυγανιάς) ή ψίχα από 4 φέτες ψωμί της αρεσκείας μας, το οποίο θα μουσκέψουμε σε αρκετό νερό και στη συνέχεια θα στραγγίξουμε καλά με τα χέρια. Σ’ αυτη την περίπτωση, όμως, θα πρέπει να προσθέσουμε στο μείγμα 1 ή 2 αυγά ακόμη. Αν σας αρέσουν οι σκορδάτες γεύσεις, τρίψτε 2 σκελίδες και σοτάρετέ τις μαζί με το κρεμμύδι πριν τις προσθέσετε στο μείγμα του κιμά.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών