ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπιφτέκια γεμιστά με κολοκυθάκια και ρυζοσαλάταΜπιφτέκια γεμιστά με κολοκυθάκια συνοδεία ρυζοσαλάτας
20' προετοιμασία
17' μαγείρεμα
Σύνολο: 37'

Υλικά

Κομμάτια: 6

 Για το λαδολέμονο ντομάτας

 Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Αδειάζουμε το κρεμμύδι με το λάδι σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη μοτσαρέλα.
  4. Ζυμώνουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  5. Λαδώνουμε τα χέρια μας καλά και πλάθουμε 6 μεγάλα μπιφτέκια.
  6. Πιέζουμε το καθένα με το χέρι μας ώστε να πλατύνει, βάζουμε στο κέντρο από 1 φέτα μοτσαρέλα και κλείνουμε το μείγμα του κιμά για να εγκλωβίσουμε το τυρί.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
  8. Απλώνουμε τα μπιφτέκια στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 15 - 17 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Λαδολέμονο ντομάτας

  1. Ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη που διαθέτουμε την ντομάτα με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ξίδι και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
  2. Αδειάζουμε σε μπολ, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βασιλικό και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
  3. Καλό είναι να μη χτυπήσουμε το ελαιόλαδο στον πολυκόφτη μαζί με την ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά, γιατί η σάλτσα θα χάσει το έντονο κόκκινο χρώμα της.

Σερβίρισμα

  1. Μοιράζουμε τα μπιφτέκια στα πιάτα και δίπλα τους βάζουμε τις φέτες αβοκάντο.
  2. Σκορπίζουμε λίγο από το χυμό λεμονιού και το κουκουνάρι στο αβοκάντο, περιχύνουμε με λίγο λαδολέμονο ντομάτας τα μπιφτέκια και σερβίρουμε.

Η κρεμώδης μοτσαρέλα αλλά κυρίως το άρωμα του βασιλικού θα έβαζε στο ποτήρι μας μια Μαντινεία βαρελάτη ή ακόμη και μια βαρελάτη εκδοχή Σαντορίνης.

Άρθρα και Συνταγές με Αβοκάντο

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς κοτόπουλου

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών