30' προετοιμασία
20' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Κομμάτια: 20

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπισκότα Caprilu, αρχικά χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη, έως ότου γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
  2. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τη σκόνη από τα αμύγδαλα και τα πικραμύγδαλα (ή το λικέρ Amaretto) και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, κρατώντας μόνο την άχνη για την επικάλυψη, και ανακατεύουμε ξανά.
  4. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 50- 60 λεπτά, να ξεκουραστεί.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 20 γρ. και πλάθουμε το καθένα σε οβάλ σχήμα.
  6. Τα ρολάρουμε στην άχνη ζάχαρη, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά, και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου, την οποία έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας κενά μεταξύ τους.
  7. Ψήνουμε, τα μπισκότα Caprilu, σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, για 15-20 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 161.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών