15' προετοιμασία
30' ψήσιμο
3 ώρες και 30' αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 15 λεπτά

Υλικά

Βάρος: Για 1.700 γρ.

Γλάσο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπισκότα gingerbread, αρχικά χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη μελάσα, τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε όταν έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
  3. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 1⁄2 ώρες.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175° C και στρώνουμε με λαδόκολλα μια μεγάλη λαμαρίνα.
  5. Ανοίγουμε με τον πλάστη την κρύα ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 0,5 εκ. Κόβουμε μπισκότα με κουπάτ, κατά προτίμηση σε σχήμα «ανθρωπάκι».
  6. Αραδιάζουμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα και τα ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
  7. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς για τουλάχιστον 1 ώρα.
  8. Μετά φτιάχνουμε το γλάσο αναμειγνύοντας όλα μαζί τα υλικά. Ρυθμίζουμε την πυκνότητα του γλάσου προσθέτοντας ζάχαρη ή χυμό λεμονιού. Βάζουμε το γλάσο σε κορνέ ή σε ένα μικρό κομμάτι λαδόκολλα διπλωμένο σαν κώνο.
  9. Γλασάρουμε τα κρύα μπισκότα ακολουθώντας το σχήμα τους ή κάνοντας σχέδια στην επιφάνειά τους.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 11.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών