15'
προετοιμασία
30' ψήσιμο
3 ώρες και 30'
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 15'
Υλικά
Βάρος: Για 1.700 γρ.Γλάσο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπισκότα gingerbread, αρχικά χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη μελάσα, τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε όταν έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 1⁄2 ώρες.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175° C και στρώνουμε με λαδόκολλα μια μεγάλη λαμαρίνα.
- Ανοίγουμε με τον πλάστη την κρύα ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 0,5 εκ. Κόβουμε μπισκότα με κουπάτ, κατά προτίμηση σε σχήμα «ανθρωπάκι».
- Αραδιάζουμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα και τα ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Μετά φτιάχνουμε το γλάσο αναμειγνύοντας όλα μαζί τα υλικά. Ρυθμίζουμε την πυκνότητα του γλάσου προσθέτοντας ζάχαρη ή χυμό λεμονιού. Βάζουμε το γλάσο σε κορνέ ή σε ένα μικρό κομμάτι λαδόκολλα διπλωμένο σαν κώνο.
- Γλασάρουμε τα κρύα μπισκότα ακολουθώντας το σχήμα τους ή κάνοντας σχέδια στην επιφάνειά τους.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 11.