20'
προετοιμασία
8' ψήσιμο
Σύνολο: 28'
Υλικά
Τεμάχια: περίπου 40 μπισκόταΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπισκότα με ταχίνι και σουσάμι, στον κάδο του μίξερ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι.
- Προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, το ταχίνι, το μέλι και τη βανίλια και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι που δεν ενοποιείται (θα υπάρχουν μικρά κομμάτια βουτύρου που δεν θα έχουν ενσωματωθεί).
- Προσθέτουμε το αλκοόλ –αν βάλουμε– και ζυμώνουμε λίγο ακόμα.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε δύο λαμαρίνες.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
- Πλάθουμε μπαλίτσες βάρους 20 γρ.
- Τις ρολάρουμε στο σουσάμι και τις τοποθετούμε στις λαμαρίνες.
- Πιέζουμε κάθε μπαλίτσα να γίνει κάπως επίπεδη.
- Ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα πολύ απαλό χρώμα.
- Όταν τα βγάλουμε, θα είναι μαλακά και ίσως νομίζουμε ότι δεν έχουν ψηθεί, αλλά έτσι πρέπει να είναι (θα σκληρύνουν μόλις κρυώσουν).
- Αφήνουμε, τα μπισκότα με ταχίνι και σουσάμι, να κρυώσουν πάνω στις λαμαρίνες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.