Η συνταγή που μας έδωσε η κ. Ντέπυ Γιούλη είναι εμπνευσμένη από τα ατζί μπαντέμ, τους ανατολίτικους εργολάβους. Η διαφορά είναι ότι γίνεται με ολόκληρα αυγά και όχι μόνο με ασπράδια και ότι μαζί με τα αμύγδαλα, χρησιμοποιούνται και άλλοι ξηροί καρποί. Στη Σμύρνη τα έφτιαχναν μετά τα Χριστούγεννα.

25' προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: για 20-25 τμχ. των 30 γρ

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα μπισκότα με ξηρούς καρπούς σαν ατζί μπαντέμ, ξεκινάμε χτυπώντας στο κάδο του μίξερ με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά, μέχρι να γίνουν ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα.
  2. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν με το μείγμα αυγών. Τέλος ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουμε καλά μια μεγάλη λαμαρίνα φούρνου.
  4. Με κουτάλι της σούπας παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις βάζουμε στη λαμαρίνα, σε σειρά και σε απόσταση μεταξύ τους, γιατί με το ψήσιμο θα απλώσουν. Αν θέλουμε στολίζουμε με ολόκληρο ασπρισμένο αμύγδαλο.
  5. Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να στερεοποιηθούν (όσο είναι ζεστά είναι ακόμη μαλακά).

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 163.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Ξηροί καρποί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών