25'
προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: για 20-25 τμχ. των 30 γρ
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα μπισκότα με ξηρούς καρπούς σαν ατζί μπαντέμ, ξεκινάμε χτυπώντας στο κάδο του μίξερ με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά, μέχρι να γίνουν ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα.
- Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν με το μείγμα αυγών. Τέλος ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουμε καλά μια μεγάλη λαμαρίνα φούρνου.
- Με κουτάλι της σούπας παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις βάζουμε στη λαμαρίνα, σε σειρά και σε απόσταση μεταξύ τους, γιατί με το ψήσιμο θα απλώσουν. Αν θέλουμε στολίζουμε με ολόκληρο ασπρισμένο αμύγδαλο.
- Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να στερεοποιηθούν (όσο είναι ζεστά είναι ακόμη μαλακά).
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 163.