15'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 35'
Υλικά
Κομμάτια: 44Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπισκότα σοκολάτας με καρύδια και μέλι, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160°C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω. Καλύπτουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το μέλι, το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα και τα αυγά και τα χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν και να γίνει ένα ζυμάρι που θα μαζευτεί γύρω από το φτερό.
- Προσθέτουμε τα χοντροσπασμένα καρύδια και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να σκορπίσουν ομοιόμορφα μέσα στη ζύμη.
- Πλάθουμε μπαλάκια των 30 γρ. και τα βάζουμε πάνω στη λαμαρίνα, αφήνοντας ένα μικρό κενό ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν λίγο και θα φουσκώσουν. Δεν θα χωρέσουν όλα με τη μία – θα τα ψήσουμε σε 2 ή 3 δόσεις.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και τα τοποθετούμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς ή σε πιατέλα που έχουμε καλύψει πολύ καλά με μεμβράνη. Διατηρούνται για 6-7 ημέρες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.