10'
προετοιμασία
4' ψήσιμο
Σύνολο: 14'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το μπισκότο παρμεζάνας με προσούτο και πεπόνι αρχικά προθερμαίνουμε το γκριλ στους 190° C.
- Τοποθετούμε ένα φύλλο σιλικόνης πάνω σε ανάλογο ταψί.
- Ακουμπάμε ένα κουπάτ διαμέτρου 8 εκ. πάνω στη σιλικόνη και απλώνουμε στο εσωτερικό ένα λεπτό στρώμα παρμεζάνας.
- Μετακινούμε το κουπατ δίπλα και επαναλαμβάνουμε. Χρειαζόμαστε 12 μπισκότα.
- Τοποθετούμε το ταψί κοντά στο γκριλ για 3-4 λεπτά. Θέλουμε να λιώσει η παρμεζάνα χωρίς όμως να πάρει χρώμα.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Κόβουμε το πεπόνι σε 12 κομμάτια πάχους 1 εκ και μήκους 4 εκ. Τα τυλίγουμε με το προσούτο.
- Τοποθετούμε σε μια πλευρά του πιάτου το πεπόνι, δίπλα τα μπισκότα και περιχύνουμε με σιρόπι μπαλσάμικο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.