Στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας στην επιφάνεια εργασίας. Τοποθετούμε μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο, κολλώντας τα με λίγο αυγόγλασο, συνεχίζουμε να κολλάμε στρώσεις μπισκότων δίνοντας ύψος στον τοίχο μας. Πόσα θα βάλουμε εξαρτάται από το πόσο μεγάλο θέλουμε τον μπροστινό τοίχο του σπιτιού.

Στην τελευταία στρώση κολλάμε μόνο μπισκότα στη μέση, αφήνοντας κενές τις δύο ακριανές θέσεις, κόβουμε ένα μπισκότο διαγώνια, σχηματίζοντας δύο τρίγωνα.

Κολλάμε τα τρίγωνα στις θέσεις της τελευταίας στρώσης που είχαμε αφήσει κενές, καπακώνουμε με άλλο ένα τριγωνικό κομμάτι μπισκότου την κατασκευή, ώστε ο τοίχος να καταλήγει σε μύτη. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε τα άλλα πέντε τμήματατου σπιτιού: έναν ίδιο για την πίσω όψη, δύο πλαϊνούς, οι οποίοι δεν θα πρέπει να καταλήγουν σε μύτη, άρα δύο παραλληλόγραμμα, και άλλα δύο παραλληλόγραμμα για τη σκεπή. Συνθέτουμε κάθε τμήμα σε διαφορετική λαδόκολλα. Αφήνουμε τα τμήματα του σπιτιού να στεγνώσουν όλη νύχτα, χωρίς να μετακινούμε τις λαδόκολλες. Την επομένη τα συναρμολογούμε σηκώνοντάς τα προσεκτικά από τις λαδόκολλες και κολλώντας τα ακόμη πιο προσεκτικά μεταξύ τους, ξεκινώντας από τους τοίχους και αφήνοντας τη σκεπή για το τέλος. Είναι πιο εύκολο να διακοσμήσουμε τη σκεπή πριν τη σηκώσουμε από τις λαδόκολλες: Κολλάμε με αυγόγλασο πουράκια σε σχετικά πυκνές σειρές. Οταν ολοκληρώσουμε την κατασκευή, αφήνουμε το σπίτι να στεγνώσει για τουλάχιστον 6 ώρες.

Μετά αρχίζουμε να διακοσμούμε το σπίτι όπως μας αρέσει, σχηματίζοντας πόρτα και παράθυρα με αυγόγλασο και κολλώντας πάνω του καραμελάκια, «χιονίζουμε» το γύρω-γύρω του σπιτιού με αυγόγλασο.

Μετά αρχίζουμε να διακοσμούμε το σπίτι όπως μας αρέσει, σχηματίζοντας πόρτα και παράθυρα με αυγόγλασο και κολλώντας πάνω του καραμελάκια, εμπλουτίζουμε την κατασκευή με ό,τι διακοσμητικά έχουμε στη διάθεσή μας.

1 ώρα και 30' προετοιμασία
14 ώρες αναμονή
Σύνολο: 15 ώρες και 30 λεπτά

Υλικά

Κομμάτια: 1

Διαδικασία

  1. Στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας στην επιφάνεια εργασίας. Τοποθετούμε μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο, κολλώντας τα με λίγο αυγόγλασο.
  2. Συνεχίζουμε να κολλάμε στρώσεις μπισκότων δίνοντας ύψος στον τοίχο μας, πόσα θα βάλουμε εξαρτάται από το πόσο μεγάλο θέλουμε τον μπροστινό τοίχο του σπιτιού.
  3. Στην τελευταία στρώση κολλάμε μόνο μπισκότα στη μέση, αφήνοντας κενές τις δύο ακριανές θέσεις, κόβουμε ένα μπισκότο διαγώνια, σχηματίζοντας δύο τρίγωνα.
  4. Κολλάμε τα τρίγωνα στις θέσεις της τελευταίας στρώσης που είχαμε αφήσει κενές, καπακώνουμε με άλλο ένα τριγωνικό κομμάτι μπισκότου την κατασκευή, ώστε ο τοίχος να καταλήγει σε μύτη.
  5. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε τα άλλα πέντε τμήματα του σπιτιού: έναν ίδιο για την πίσω όψη, δύο πλαϊνούς, οι οποίοι δεν θα πρέπει να καταλήγουν σε μύτη, άρα δύο παραλληλόγραμμα, και άλλα δύο παραλληλόγραμμα για τη σκεπή. Συνθέτουμε κάθε τμήμα σε διαφορετική λαδόκολλα.
  6. Αφήνουμε τα τμήματα του σπιτιού να στεγνώσουν όλη νύχτα, χωρίς να μετακινούμε τις λαδόκολλες.
  7. Την επομένη τα συναρμολογούμε σηκώνοντάς τα προσεκτικά από τις λαδόκολλες και κολλώντας τα ακόμη πιο προσεκτικά μεταξύ τους, ξεκινώντας από τους τοίχους και αφήνοντας τη σκεπή για το τέλος.
  8. Είναι πιο εύκολο να διακοσμήσουμε τη σκεπή πριν τη σηκώσουμε από τις λαδόκολλες: Κολλάμε με αυγόγλασο πουράκια σε σχετικά πυκνές σειρές. Οταν ολοκληρώσουμε την κατασκευή, αφήνουμε το σπίτι να στεγνώσει για τουλάχιστον 6 ώρες.
  9. Μετά αρχίζουμε να διακοσμούμε το σπίτι όπως μας αρέσει, σχηματίζοντας πόρτα και παράθυρα με αυγόγλασο και κολλώντας πάνω του καραμελάκια, «χιονίζουμε» το γύρω-γύρω του σπιτιού με αυγόγλασο. Μετά αρχίζουμε να διακοσμούμε το σπίτι όπως μας αρέσει, σχηματίζοντας πόρτα και παράθυρα με αυγόγλασο και κολλώντας πάνω του καραμελάκια, εμπλουτίζουμε την κατασκευή με ό,τι διακοσμητικά έχουμε στη διάθεσή μας.

Μυστικά

Φτιάχνουμε κάθε τμήμα του σπιτιού σε διαφορετική λαδόκολλα, την οποία δεν κουνάμε μέχρι να κολλήσουν σταθερά τα μπισκότα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 5.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών