30' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 6

Πουρές πατάτας

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε «καπνιστή» μπολονέζ με μανιτάρια, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2 – 3 λεπτά, ίσα να γυαλίσουν.
  2. Προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει.
  3. Μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα τα υλικά σε ένα πιάτο, αφήνοντας το λάδι στο σκεύος.
  4. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 7 - 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  5. Τα μεταφέρουμε στο πιάτο με τα κρεμμύδια.
  6. Βάζουμε τον κιμά στο καυτό σκεύος και τον σοτάρουμε μέχρι να γίνει σπυρωτός και να ροδίσει καλά.
  7. Ρίχνουμε τα σοταρισμένα υλικά ξανά στο σκεύος και προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα και αλατοπίπερο.
  8. Δυναμώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε 1 - 2 φορές και σβήνουμε με το κρασί.
  9. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε να πάει παντού.
  10. Ρίχνουμε την πασάτα και, μόλις κοχλάσουν τα υγρά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μελώσει η μπολονέζ.
  11. Στο μεταξύ μαγειρεύουμε στον ατμό (σε ατμομάγειρα ή σε καλάθι που στερεώνουμε σε κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) τα φασολάκια, μέχρι να μαλακώσουν καταπώς μας αρέσουν.
  12. Σερβίρουμε την μπολονέζ με τον πουρέ και τα φασολάκια.

Πουρές πατάτας

  1. Για να φτιάξουμε πουρέ πατάτας, ξεφλουδίζουμε 4 μέτριες πατάτες.
  2. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα.
  3. Σκεπάζουμε με νερό, προσθέτουμε 1/2 κ.γ. αλάτι και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Βράζουμε για 12 - 15 λεπτά.
  4. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.
  5. «Στεγνώνουμε» τις πατάτες σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά.
  6. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ¼ κούπας γάλα άπαχο και λιώνουμε με το πρες πουρέ.
  7. Αλατοπιπερώνουμε.

Μυστικά

Διατροφικές πληροφορίες για την «μπολονέζ με μανιτάρια:

  • 485 θερμίδες η μερίδα
  • «Φιλική» για διαβητικούς
  • Φυτικές Ίνες
  • Σίδηρος

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 3.

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών