ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπον φιλέ με μουστάρδα και καρδάμωμοΜπον φιλέ με μουστάρδα και καρδάμωμο
10' προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 18'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Μπον φιλέ με κονιάκ, λεμόνι και θυμάρι ξεκινάμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10-15 λεπτά.
  2. Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση με βαρύ πάτο, ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι.
  3. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά και προσθέτουμε τα φιλέτα.
  4. Τα ροδίζουμε πολύ καλά και από τις δύο πλευρές και ρίχνουμε το κρασί, το κονιάκ, το λεμόνι και το μέλι.
  5. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά (στο 1,5-2 για κουζίνες με κλίμακα από 1-3, στο 5-6 για κλίμακα 1-9) και ψήνουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά αν το τρώμε ελαφρώς ψημένο προς μέτριο.
  6. Αν το θέλουμε καλοψημένο, πρέπει να προσθέσουμε λίγο ζωμό ή νερό (3-4 κουτ. σούπας) και να το μαγειρέψουμε για 5-6 λεπτά ακόμη συνολικά και από τις 2 πλευρές.
  7. Οταν είναι έτοιμα τα φιλέτα, τα βγάζουμε από το τηγάνι, τα βάζουμε σε μια πιατέλα, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος.
  8. Για να συνεχίσουμε με την παρασκευή της σάλτσας θέτουμε στο τηγάνι το θυμάρι και το βούτυρο, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε αν θέλει αλάτι ή πιπέρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
  9. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα υγρά που έχουν βγάλει τα φιλέτα στην πιατέλα και ανακατεύουμε.
  10. Σερβίρουμε τα φιλέτα, τα περιχύνουμε με τη σαλτσούλα και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές.

Άρθρα και Συνταγές με Κονιάκ

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών