10'
προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 18'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Μπον φιλέ με κονιάκ, λεμόνι και θυμάρι ξεκινάμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10-15 λεπτά.
- Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση με βαρύ πάτο, ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι.
- Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά και προσθέτουμε τα φιλέτα.
- Τα ροδίζουμε πολύ καλά και από τις δύο πλευρές και ρίχνουμε το κρασί, το κονιάκ, το λεμόνι και το μέλι.
- Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά (στο 1,5-2 για κουζίνες με κλίμακα από 1-3, στο 5-6 για κλίμακα 1-9) και ψήνουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά αν το τρώμε ελαφρώς ψημένο προς μέτριο.
- Αν το θέλουμε καλοψημένο, πρέπει να προσθέσουμε λίγο ζωμό ή νερό (3-4 κουτ. σούπας) και να το μαγειρέψουμε για 5-6 λεπτά ακόμη συνολικά και από τις 2 πλευρές.
- Οταν είναι έτοιμα τα φιλέτα, τα βγάζουμε από το τηγάνι, τα βάζουμε σε μια πιατέλα, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος.
- Για να συνεχίσουμε με την παρασκευή της σάλτσας θέτουμε στο τηγάνι το θυμάρι και το βούτυρο, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε αν θέλει αλάτι ή πιπέρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τα υγρά που έχουν βγάλει τα φιλέτα στην πιατέλα και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τα φιλέτα, τα περιχύνουμε με τη σαλτσούλα και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές.