ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠίτα με καρύδια και μαρμελάδα βερίκοκο-ροδάκινοΠίτα με καρύδια και μαρμελάδα βερίκοκο-ροδάκινο
10' προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 9

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη μπουγάτσα των τεμπέληδων με ζαχαρούχο γάλα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  2. Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ή στρoγγυλό ταψί.
  3. Τσαλακώνουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας σαν ακορντεόν και τοποθετούμε τα μισά στον πάτο του ταψιού, το ένα δίπλα στο άλλο.
  4. Αλείφουμε με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε τα άλλα μισά φύλλα με την ίδια διαδικασία.
  5. Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 20 λεπτά.
  6. Βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί. Σε ένα μπολ αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και με το άδειο κουτί από την κονσέρβα μετράμε και προσθέτουμε στο μπολ 1 1⁄2 κουτάκι νερό. Ανακατεύουμε καλά.
  7. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα φύλλα, μέσα στο ταψί, και ψήνουμε για άλλα 20-25 λεπτά.
  8. Κόβουμε σε 6 κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών