
10'
προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 9Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη μπουγάτσα των τεμπέληδων με ζαχαρούχο γάλα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ή στρoγγυλό ταψί.
- Τσαλακώνουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας σαν ακορντεόν και τοποθετούμε τα μισά στον πάτο του ταψιού, το ένα δίπλα στο άλλο.
- Αλείφουμε με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε τα άλλα μισά φύλλα με την ίδια διαδικασία.
- Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 20 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί. Σε ένα μπολ αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και με το άδειο κουτί από την κονσέρβα μετράμε και προσθέτουμε στο μπολ 1 1⁄2 κουτάκι νερό. Ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα φύλλα, μέσα στο ταψί, και ψήνουμε για άλλα 20-25 λεπτά.
- Κόβουμε σε 6 κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.