ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚερκυραϊκή ζόρκα (αρωματική χορτόπιτα χωρίς φύλλο)Πανεύκολη σπανακόπιτα από την Κέρκυρα, χωρίς φύλλο
1 ώρα προετοιμασία
20' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Τεμάχια: 40-45

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Γέμιση

  1. Για τα μπουρεκάκια με λάπαθα και φρέσκια μυζήθρα ξεκινάμε και ρίχνουμε όλα τα χόρτα και τα μυρωδικά σε ένα σουρωτήρι και τα αλατίζουμε.
  2. Τα τρίβουμε με τις παλάμες μας, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για για 30 λεπτά να μαραθούν και να στραγγίσουν από τα υγρά τους.
  3. Τα στύβουμε καλά και τα αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.
  4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα αυγά και τέλος προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, άφθονο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Προσθέτουμε τη μυζήθρα και δεν ανακατεύουμε πολύ, για να μείνουν μεγάλα κομμάτια.

Φύλλο

  1. Ζεσταίνουμε ελαφρά το βούτυρο να λιώσει και το ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο.
  2. Το ρίχνουμε στο αλεύρι, μαζί με το μπέικιν και το αλάτι, και τρίβουμε με τα δάχτυλά μας, μέχρι να σχηματιστεί μια ψιχουλιαστή ζύμη. Ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το ζεστό γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
  3. Την πλάθουμε σε μπαστούνι και την κόβουμε σε 40-45 φέτες.
  4. Κάθε ζυμαράκι το ανοίγουμε σε τετράγωνο μικρό φύλλο περίπου 10 x 10 εκ. ή και μικρότερα.
  5. Τα γεμίζουμε με 1 γεμάτο κουτ. γλυκού από τη γέμιση και τα τυλίγουμε σε ρολάκια, σφραγίζοντας μέσα τη γέμιση.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  7. Τακτοποιούμε τα μπουρεκάκια στο ταψί, τα αλείφουμε με τα χτυπημένα αυγά και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών