Δείτε πως φτιάχνουμε το μπράουνι στα μικροκύματα βήμα – βήμα:
(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)
Βάζουμε το βούτυρο και τις ζάχαρες σε μια κούπα χωρητικότητας 250 ml και τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 600 W για περίπου 10-20 δευτερόλεπτα ή μέχρι να λιώσει.
Βγάζουμε και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το κακάο και χτυπάμε με το πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τον κρόκο, το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε ξανά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.


Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τις μισές σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά. Βάζουμε στα μικροκύματα, στα 600 W για 50 δευτερόλεπτα ή στα 800 W για 30 δευτερόλεπτα. Σκορπίζουμε τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας στην επιφάνεια και χωρίς να ανακατέψουμε ξαναβάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και είναι έτοιμο!

