ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπράουνις Χωρίς Γλουτένη με Σάλτσα ΚαραμέλαςΜπράουνις Χωρίς Γλουτένη με Σάλτσα Καραμέλας

Δείτε πως φτιάχνουμε το μπράουνι στα μικροκύματα βήμα – βήμα:

(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)

Μπράουνι σε κούπα στα μικροκύμματα

Βάζουμε το βούτυρο και τις ζάχαρες σε μια κούπα χωρητικότητας 250 ml και τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 600 W για περίπου 10-20 δευτερόλεπτα ή μέχρι να λιώσει.

Μπράουνι σε κούπα στα μικροκύμματα

Βγάζουμε και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το κακάο και χτυπάμε με το πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τον κρόκο, το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε ξανά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.

Μπράουνι σε κούπα στα μικροκύμματα

Μπράουνι σε κούπα στα μικροκύμματα
Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τις μισές σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά. Βάζουμε στα μικροκύματα, στα 600 W για 50 δευτερόλεπτα ή στα 800 W για 30 δευτερόλεπτα. Σκορπίζουμε τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας στην επιφάνεια και χωρίς να ανακατέψουμε ξαναβάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και είναι έτοιμο!
Μπράουνι σε κούπα στα μικροκύμματα
4' προετοιμασία
1' ψήσιμο
Σύνολο: 5'

Υλικά

Μερίδες: για μια κούπα των 250  ml

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπράουνι σε κούπα στα μικροκύματα, βάζουμε το βούτυρο και τις ζάχαρες σε μια κούπα χωρητικότητας 250 ml και τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 600 W για περίπου 10-20 δευτερόλεπτα ή μέχρι να λιώσει.
  2. Βγάζουμε και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
  3. Προσθέτουμε το κακάο και χτυπάμε με το πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τον κρόκο, το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε ξανά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  4. Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τις μισές σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά.
  5. Βάζουμε στα μικροκύματα, στα 600 W για 50 δευτερόλεπτα ή στα 800 W για 30 δευτερόλεπτα.
  6. Σκορπίζουμε τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας στην επιφάνεια και χωρίς να ανακατέψουμε ξαναβάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και είναι έτοιμο!

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 47.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών