10'
προετοιμασία
6' τηγάνισμα
Σύνολο: 16'
Υλικά
Μερίδες: 2-3Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις μπρασκοουρές τηγανητές πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τις ουρές.
- Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά τόσο ελαιόλαδο, ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους.
- Περνάμε τις ουρές από το αλεύρι, τις γυρνάμε και από τις δύο πλευρές και τινάζουμε να φύγει το περιττό.
- Τις τηγανίζουμε στο καυτό ελαιόλαδο (σε δύο ή τρεις δόσεις, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού μας), μέχρι να χρυσίσουν εξωτερικά και να μείνει η σάρκα τους αφράτη και ζουμερή.
- Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, τις αλατίζουμε καλά και τις σερβίρουμε ζεστές με λεμόνι και με φετούλες ξερού κρεμμυδιού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 222.