10' προετοιμασία
18' μαγείρεμα
Σύνολο: 28'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις μπριζόλες χοιρινές με ντοματίνια, γιαούρτι και πάπρικα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά.
  2. Βάζουμε τις μπριζόλες (αν χωράνε, διαφορετικά ψήνουμε σε 2 δόσεις και μοιράζουμε ανάλογα και τα υλικά) και τις σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Αλατοπιπερώνουμε.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε για άλλα 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Βγάζουμε τις μπριζόλες από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε ένα σκεύος. Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το σκόρδο με τα ντοματίνια.
  5. Μετριάζουμε τη φωτιά και τα σοτάρουμε για περίπου 4 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν τα ντοματίνια ελαφρώς.
  6. Προσθέτουμε τον βασιλικό, το γιαούρτι και την πάπρικα, ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι.
  7. Τις γυρίζουμε να καλυφθούν καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  8. Σερβίρουμε τις μπριζόλες χοιρινές με ντοματίνια, γιαούρτι και πάπρικα ζεστές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 126.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών