20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 2 μπρουσκέτεςΔιαδικασία
Για τις μπρουσκέτες
- Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, τον λεμονοχυμό, την πάπρικα και αλατοπίπερο και αφήνουμε στο ψυγείο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
- Ανακατεύουμε το μισό λάδι με το σκόρδο.
- Καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα, απλώνουμε τα ντοματίνια ολόκληρα, αλατοπιπερώνουμε και τα αλείφουμε με το σκορδάτο λάδι.
- Ψήνουμε ακριβώς κάτω από το γκριλ για 5-7 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν.
- Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι με το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη ρίγανη και αλατοπίπερο.
- Μόλις γίνουν οι ντομάτες, τις αδειάζουμε στο μπολ με το λάδι και το κρεμμυδάκι.
- Βάζουμε τα δύο κομμάτια μπαγκέτας στο ίδιο ταψί με τη λαδόκολλα όπου ψήσαμε τα ντοματίνια και τα ψήνουμε ακριβώς κάτω από το γκριλ για 2-3 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε, αλείφουμε γενναιόδωρα κάθε μπρουσκέτα με το μείγμα γιαουρτιού και από πάνω βάζουμε το μείγμα με τα ντοματίνια.
- Σκορπίζουμε τον βασιλικό και σερβίρουμε.