10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 16 τμχ.

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C.
  2. Μοιράζουμε το τυρί στις φέτες του ψωμιού και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο, ρηχό ταψί σε μία στρώση.
  3. Τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν οι άκρες του ψωμιού και να ζεσταθεί λίγο το τυρί, για περίπου 8 - 10 λεπτά.
  4. Εν τω μεταξύ, βάζουμε το μέλι σε ένα μπρίκι και το ζεσταίνουμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, ώστε να γίνει πιο ρευστό.
  5. Σκορπίζουμε πάνω στις ψημένες φέτες ψωμιού τα καρύδια και πασπαλίζουμε με το μυρωδικό της επιλογής μας.
  6. Με ένα κουτάλι περιχύνουμε με το μέλι και σερβίρουμε.
  7. * Συμβουλή Σεβρ: μαλακό κατσικίσιο τυρί με πλούσια και κρεμώδη γεύση.
  8. Είναι επιτραπέζιο τυρί, όμως χρησιμοποιείται και στη μαγειρική.
  9. Σε τυροπωλεία, στα τμήματα με τυριά μεγάλων σούπερ μάρκετ αλλά και σε ενημερωμένα παντοπωλεία βρίσκουμε σεβρ από το εξωτερικό (κυρίως από τη Γαλλία), όμως κυκλοφορούν και δύο πολύ νόστιμα ελληνικά: από το Ιδρυμα Β.
  10. Μ.
  11. Τοσίτσα στο Μέτσοβο και από την εταιρεία Ίναχος στη Μακρακώμη Λαμίας.
  12. Θα τα βρείτε σε επιλεγμένα παντοπωλεία, τυροπωλεία και μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών