ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπρουσκέτα με γιαούρτι και ντοματίνια στο γκριλΜπρουσκέτα με γιαούρτι και ντοματίνια στο γκριλ
10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Τεμάχια: 16 τμχ.

Διαδικασία

  1. Για τις μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί, καρύδια και μέλι, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 150° C.
  2. Μοιράζουμε το τυρί στις φέτες του ψωμιού και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο, ρηχό ταψί σε μία στρώση.
  3. Τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν οι άκρες του ψωμιού και να ζεσταθεί λίγο το τυρί, για περίπου 8 - 10 λεπτά.
  4. Εν τω μεταξύ, βάζουμε το μέλι σε ένα μπρίκι και το ζεσταίνουμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, ώστε να γίνει πιο ρευστό.
  5. Σκορπίζουμε πάνω στις ψημένες φέτες ψωμιού τα καρύδια και πασπαλίζουμε με το μυρωδικό της επιλογής μας.
  6. Με ένα κουτάλι περιχύνουμε με το μέλι και σερβίρουμε.

Μυστικά

Σεβρ: μαλακό κατσικίσιο τυρί με πλούσια και κρεμώδη γεύση. Είναι επιτραπέζιο τυρί, όμως χρησιμοποιείται και στη μαγειρική. Σε τυροπωλεία, στα τμήματα με τυριά μεγάλων σούπερ μάρκετ αλλά και σε ενημερωμένα παντοπωλεία βρίσκουμε σεβρ από το εξωτερικό (κυρίως από τη Γαλλία), όμως κυκλοφορούν και δύο πολύ νόστιμα ελληνικά: από το Ιδρυμα Β.Μ. Τοσίτσα στο Μέτσοβο και από την εταιρεία Ίναχος στη Μακρακώμη Λαμίας. Θα τα βρείτε σε επιλεγμένα παντοπωλεία, τυροπωλεία και μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 44.

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών