ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜακαρονάδα θαλασσινήΜακαρονάδα θαλασσινή
20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα μύδια με λινγκουίνι και λευκό κρασί ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι την ντομάτα, το ξύσμα και το μισό λάδι.
  2. Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο σε μέτρια φωτιά, στο υπόλοιπο λάδι, για 30 δευτερόλεπτα.
  3. Προσθέτουμε τα μύδια, το κρασί, τον χυμό, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Αν έχουμε προμηθευτεί φρέσκα μύδια, πετάμε όσα δεν άνοιξαν.
  5. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
  6. Με μια λαβίδα βάζουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τα μύδια, μαζί με τα λιγοστά νερά που θα μεταφέρουν.
  7. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και την ντομάτα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Σκορπίζουμε το ξύσμα και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 222.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Μύδια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT