15' προετοιμασία
8' ψήσιμο
Σύνολο: 23'

Υλικά

Κομμάτια: 15-20

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το φιστικοβούτυρο (εάν είναι πολύ σφιχτό, το ζεσταίνουμε λίγο σε ένα μπρίκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων, ώστε να μαλακώσει).
  3. Προσθέτουμε τη σόδα, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε τη σάλτσα μήλου και τη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  5. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες και τις αραδιάζουμε στο ταψί. Τις ψήνουμε για 8 λεπτά.
  6. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  7. Τα μπισκότα μας θα είναι αρκετά μαλακά και πρέπει να τα αφήσουμε στο ταψί τουλάχιστον 10 λεπτά πριν δοκιμάσουμε να τα μεταφέρουμε. Όσο κρυώνουν, θα σφίγγουν και θα σκληραίνουν.

Μυστικά

Εάν θέλουμε τα μπισκότα μας πολύ μαλακά, τότε βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα και μετά τα πλάθουμε και τα ψήνουμε.
*Τη σάτσα μήλου την βρίσκουμε σε deli και σούπερ μάρκετ με προϊόντα εισαγωγής, όπως π.χ. Θανόπουλος – είναι ένα πρώτης τάξεως υλικό για να «δέσει» ένα μείγμα και το χρησιμοποιούν συχνά αντί για αυγό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Φυστίκια

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών