15'
προετοιμασία
55' ψήσιμο
50'
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το κέικ με κακάο και μπανάνα, πρώτα λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ. Τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, με το φτερό, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε στον φούρνο για 50-55 λεπτά.
- Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο τρυπώντας το κέντρο του με ένα μαχαίρι· εφόσον η λάμα του βγει χωρίς υπολείμματα νωπής ζύμης κολλημένα πάνω της, βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο.
- Το αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε.
- Περιμένουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 40 λεπτά πριν το κόψουμε.
Μυστικά
- Αν δεν έχουμε μίξερ, ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη.
- Προσθέτουμε, αν θέλουμε, κομμάτια κουβερτούρας μέσα στη ζύμη ή λιώνουμε μία κουβερτούρα σε μπεν μαρί και γλασάρουμε το κέικ κρύο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 14.