Βράζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε κρατώντας 200 ml από το νερό όπου έβρασαν.
Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ, ρίχνουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1 - 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, το νερό που κρατήσαμε από τα ρυζομακάρονα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ρίχνουμε και τα νουντλς, ανακατεύουμε και, αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνουμε επιπλέον.
Γαρνίρουμε με λίγα φύλλα μαϊντανού ή όποιου μυρωδικού έχουμε (ταιριάζει πολύ ο φρέσκος κόλιανδρος).