Με μια νότα Απω Ανατολής και μουστάρδα με μέλι αναβαθμίζουμε το καθημερινό μας μενού και εκπλήσσουμε τους συνδαιτημόνες μας!

20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Μουλιάζουμε τα νουντλς ρυζιού σε ζεστό νερό για 3 - 5 λεπτά (ή όσο λένε οι οδηγίες της συσκευασίας), τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να αλλάξουν χρώμα (είναι αρκετός ο χρόνος για τις γαρίδες, αν τις σοτάρουμε περισσότερο θα σκληρύνουν).
  3. Τις αδειάζουμε σε ένα μπολ τις αλατοπιπερώνουμε και τις ανακατεύουμε με τη μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το τζίντζερ με το καρότο, την πιπεριά και το κρεμμύδι για περίπου 3 – 4 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
  5. Ρίχνουμε τη σόγια, το νερό, τη ζάχαρη και το ξίδι, ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να ζεσταθούν καλά.
  6. Προσθέτουμε τα νουντλς και τις γαρίδες, ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών