Σε αυτό το πιάτο από την Κεράλα, τα νουντλς σερβίρονται µε αρακά, πιπεριά, καρότα και αυγό.

10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Μουλιάζουµε τα νουντλς σε ζεστό νερό ή τα βράζουµε σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Ζεσταίνουµε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι, σοτάρουµε τα κάσιους για 2-3 λεπτά ή µέχρι να χρυσίσουν και τα βγάζουµε από το τηγάνι. Προσθέτουµε στο τηγάνι το κρεµµύδι, το τσιγαρίζουµε για 4-5 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει έντονα και το στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί. Βράζουµε τα αυγά σε νερό για 10 λεπτά, µέχρι να γίνουν σφιχτά, και τα βάζουµε αµέσως σε κρύο νερό. Όταν κρυώσουν, τα καθαρίζουµε και τα κόβουµε στα τέσσερα. Μαγειρεύουµε τον αρακά σε ένα σκεύος µε βραστό νερό µέχρι να µαλακώσει, για 5-6 λεπτά περίπου.
  3. Ζεσταίνουµε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουµε τα καρότα, τα πράσα και την καυτερή πιπεριά, ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Προσθέτουµε το κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας και τα νουντλς, και µαγειρεύουµε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να µην κολλήσουν τα νουντλς στο σκεύος. Σερβίρουµε σε πιατέλα και γαρνίρουµε µε τον αρακά, τα κάσιους, το τσιγαρισµένο κρεµµύδι και το αυγό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών