Οι Ταϊλανδοί είναι λάτρεις των νουντλς. Σε αυτό το πιάτο, το οποίο σερβίρεται κάθε στιγμή της ημέρας, χρησιμοποιούμε πλατιά λευκά νουντλς. Η ελαφρώς πικρή γεύση του οφείλεται στη λαχανίδα.

30' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 42 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Συνοδευτικά

Διαδικασία

  1. Αναµειγνύουµε τη σάλτσα στρειδιού, 4 κουταλάκια του γλυκού από τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ µε 125 ml νερό σε ένα µπολ.
  2. Μουλιάζουµε τα νουντλς σε καυτό νερό ή τα βράζουµε, σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας, και τα στραγγίζουµε.
  3. Βάζουµε τα νουντλς σε ένα µπολ µε 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας και τρίβουµε τη σάλτσα στα νουντλς, διαχωρίζοντάς τα κατά τη διαδικασία.
  4. Ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα γουόκ ή ένα τηγάνι και σοτάρουµε τα νουντλς, ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά ή µέχρι τα νουντλς να ροδίσουν στις άκρες και να αρχίσουν να κολλάνε. Τα κρατάµε ζεστά σε µια πιατέλα σερβιρίσµατος.
  5. Ζεσταίνουµε το υπόλοιπο λάδι σε ένα γουόκ ή ένα τηγάνι και σοτάρουµε το σκόρδο σε µέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουµε το χοιρινό και σοτάρουµε για 2-3 λεπτά ή µέχρι να µαγειρευτεί το κρέας. Προσθέτουµε το µείγµα µε τις σάλτσες και τη λαχανίδα και τα ανακατεύουµε για 1-2 λεπτά ακόµα. ∆οκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται.
  6. Μεταφέρουµε το χοιρινό και τη λαχανίδα πάνω από τα νουντλς και πασπαλίζουµε µε λευκό πιπέρι. Σερβίρουµε τα συνοδευτικά σε µικρά µπολ στο πλάι, για να διορθώνουµε τη γεύση.
  7. * Σε µεγάλα σούπερ µάρκετ, στο τµήµα µε τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήµατα µε ασιατικά προϊόντα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών