40'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: 3-4
Για την πάστα
Διαδικασία
Για την πάστα
- Για να φτιάξουμε την συνταγή για νουντλς της Τσιάνγκ Μάι, μουλιάζουµε τα αποξηραµένα τσίλι σε καυτό νερό για 10 λεπτά, τα στραγγίζουµε και τα κόβουµε σε κοµµάτια, αφαιρώντας τους σπόρους.
- Βάζουµε σε ένα γουδί ή πολυκόφτη τα τσίλι τα κρεµµύδια, το σκόρδο, τον κουρκουµά, το τζίντζερ και τα κοτσάνια κόλιανδρου και κοπανίζουµε ή χτυπάµε µέχρι να γίνουν ένας λείος πολτός.
- Για ευκολία, µπορούµε να χρησιµοποιήσουµε έναν µικρό πολυκόφτη.
- Προσθέτουµε τη σκόνη κάρι και αλάτι και ανακατεύουµε καλά.
- Βάζουµε την κρέµα καρύδας σε ένα γουόκ ή µια κατσαρόλα και σιγοβράζουµε σε µέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά ή µέχρι να διαχωριστεί η κρέµα και να σχηµατιστεί µια στρώση από λάδι στην επιφάνεια. Ανακατεύουµε την κρέµα, αν αρχίσει να παίρνει χρώµα, κοντά στα τοιχώµατα.
- Προσθέτουµε την πάστα και ανακατεύουµε µέχρι να βγάλει τα αρώµατά του.
- Προσθέτουµε τη ζάχαρη από φοίνικα, τη σάλτσα σόγιας και το κοτόπουλο, και ανακατεύουµε καλά.
- Ρίχνουµε τον ζωµό και το γάλα καρύδας και τα αφήνουµε να πάρουν βράση. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 30 λεπτά ή µέχρι το κοτόπουλο να µαγειρευτεί και να µαλακώσει.
- Παράλληλα τηγανίζουµε σε µια κατσαρόλα 100 γρ. από τα νουντλς αυγού σε άφθονο καυτό λάδι, µέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν τραγανά. Τα στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί.
- Μαγειρεύουµε τα υπόλοιπα νουντλς σε βραστό νερό, σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Βάζουµε τα βρασµένα νουντλς σε ένα µεγάλο µπολ και προσθέτουµε από πάνω το µείγµα µε το κοτόπουλο.
- Γαρνίρουµε µε τα τραγανά νουντλς, φρέσκα κρεµµυδάκια και φύλλα κόλιανδρου.
- Σερβίρουµε τα νουντλς της Τσιάνγκ Μάι µε τα συνοδευτικά σε µπολάκια.
Μυστικά
* Σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο τμήμα με τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα.