Ακόμη μία συνταγή από το επετειακό τεύχος Αυγούστου με τα καλύτερά μας.

15' προετοιμασία
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Για το πέστο κάππαρης

Διαδικασία

  1. Πέστο: Χτυπάμε στο μπλέντερ το δυόσμο, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο, μέχρι να πολτοποιηθούν καλά.
  2. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε περισσότερο ελαιόλαδο.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα, την κάππαρη, πιπέρι και τους ηλιόσπορους (ή τα καρύδια ή τα κουκουνάρια) και τα δουλεύουμε με διακοπτόμενη λειτουργία, ώστε οι ντομάτες να ψιλοκοπούν, αλλά να μην πολτοποιηθούν εντελώς.
  4. Βρέχουμε πολύ ελαφρά τους ντάκους, μοιράζουμε πάνω τους το πέστο και τη φέτα και σερβίρουμε αμέσως.
  5. Αν θέλουμε, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο επιπλέον.
  6. Ο ντάκος είναι ό,τι πρέπει για ένα ελαφρύ γεύμα, αλλά, αν θέλουμε, φτιάχνουμε μια ομελέτα «για τη μέση» για πιο χορταστικό αποτέλεσμα.
  7. Συνοδεύουμε με: Ρετσίνα Μεσογείων με οξύτητα και άρωμα πεύκου που ταιριάζει με τη φέτα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών