20'
προετοιμασία
10' ψήσιμο
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το ντάκο με ψητές ντομάτες, πιπεριές Φλωρίνης και γιαουρτόσαλτσα, προθερμαίνουμε το γκριλ, αλείφουμε τα κομμένα λαχανικά με ελαιόλαδο, τα αλατίζουμε, τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα (σε δόσεις, αν δεν χωρέσουν όλα μαζί) και τα ψήνουμε στη δεύτερη σκάλα για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με 1 κουταλιά από το μετρημένο λάδι, αλατοπίπερο, την πάπρικα και τη μισή ποσότητα δυόσμου.
- Βρέχουμε λίγο τους ντάκους με νερό και βάζουμε τον καθένα σε ένα πιάτο. Αν θέλουμε, μπορούμε να τους σπάσουμε.
- Περιχύνουμε κάθε ντάκο με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, μοιράζουμε από πάνω τα ψητά λαχανικά και γαρνίρουμε με 1 κουτ. σούπας σάλτσα γιαουρτιού.
- Σκορπίζουμε από πάνω τα κουκουνάρια, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο δυόσμο και σερβίρουμε τον ντάκο με ψητές ντομάτες, πιπεριές Φλωρίνης και γιαουρτόσαλτσα .
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 63.