15' προετοιμασία
5' τηγάνισμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: για 2 ντάκους ή 8 μικρά ντακάκια

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τον ντάκο με σπεντζοφάι της στιγμής, σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το λουκάνικο και τις πιπεριές με την πάπρικα για περίπου 5 - 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το λουκάνικο και να μαλακώσουν λίγο οι πιπεριές. Αν τις θέλουμε πιο μαλακές, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
  2. Βρέχουμε ελαφρώς τους ντάκους, απλώνουμε την ντομάτα, πασπαλίζουμε με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και από πάνω βάζουμε το μείγμα με τα λουκάνικα και τις πιπεριές.
  3. Σκορπίζουμε το δυόσμο και σερβίρουμε τον ντάκο με σπεντζοφάι της στιγμής. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με λίγη τριμμένη φέτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 76.

Άρθρα και Συνταγές με Λουκάνικα

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών