15' προετοιμασία
4' τηγάνισμα
30' αναμονή
Σύνολο: 49'

Υλικά

Τεμάχια: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τον ντάκο με τηγανητές μελιτζάνες και βασιλικό, αλατίζουμε τους κύβους μελιτζάνας και τους αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για περίπου 30 λεπτά, για να ξεπικρίσουν.
  2. Τους ξεπλένουμε καλά και τους στραγγίζουμε πολύ καλά, πιέζοντάς τους με μια πετσέτα.
  3. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες (τριμμένες και καρέ) με το λάδι, το σκόρδο, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη, για να αναμειχθούν τα αρώματα.
  4. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 εκ. από τον πάτο της ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
  5. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας, ώστε να στραγγίξουν από το παραπανίσιο λάδι. Στη συνέχεια τις βάζουμε στο μείγμα ντομάτας, αφαιρούμε το σκόρδο και ανακατεύουμε απαλά.
  6. Βρέχουμε ελαφρώς τους ντάκους, μοιράζουμε πάνω τους το μείγμα μελιτζάνας - ντομάτας και τη φέτα και σερβίρουμε αμέσως ντάκο με τηγανητές μελιτζάνες και βασιλικό συνοδεύοντας, αν θέλουμε, με ψητό λουκάνικο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 76.

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών