ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ντάκος, μόστρα ή φρύσσα;
30' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τον ντάκο σαν τσίζκεϊκ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Ζυμώνουμε το τρίμμα παξιμαδιού με τα 100 γρ. ελαιόλαδο.
  3. Στρώνουμε το μείγμα σ’ ένα λαδωμένο ταψί και ραντίζουμε με το κρασί.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ξινομυζήθρα, τον νισεστέ, τα αυγά και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα τομάτας, τη μισή ποσότητα κάππαρης, τις μισές ελιές και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Στρώνουμε το μείγμα πάνω στο παξιμάδι.
  6. Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει, γαρνίρουμε με την υπόλοιπη ποσότητα τομάτας, κάππαρης, ελιάς και τη γλιστρίδα, αλατίζουμε, περιχύνουμε με τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Συνταγές με Αυγά

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών