10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 2

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για το ντάκο σε μιλφεϊγ, βάζουμε τις φέτες του τυριού και του ψωμιού σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.
  2. Ραντίζουμε το ψωμί με λίγο ελαιόλαδο και αλατίζουμε.
  3. Ψήνουμε στο γκριλ για 5 - 10 λεπτά.
  4. Βουτάμε τις ντομάτες σε βραστό νερό για 30 δευτερόλεπτα, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες.
  5. Σε ένα πιάτο βάζουμε 1 φέτα ψημένο ψωμί, τη ραντίζουμε με λίγο από το κρασί και την αλείφουμε με 1 κουταλάκι πολτό ελιάς.
  6. Από πάνω βάζουμε μια στρώση από ντομάτα και πιπεριά.
  7. Συνεχίζουμε βάζοντας από πάνω ψωμί, κρασί, πολτό ελιάς, ντομάτα και πιπεριά.
  8. Τελειώνουμε με το ψητό χαλούμι.
  9. Ετσι φτιάχνουμε το πρώτο ατομικό μιλφέιγ (σαν ανοιχτό σάντουιτς) και ετοιμάζουμε το επόμενο.

Σάλτσα

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υγρά και περιχύνουμε τα ατομικά μιλφέιγ.
  2. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
  3. Σερβίρουμε αμέσως τον ντάκο σε μιλφεϊγ.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών