30' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις ντομάτες, με γλιστρίδα και ελιές τσακιστές πολτοποιούμε τα 300 γρ. ντομάτες, κατά προτίμηση στον αποχυμωτή, και κρατάμε 100 ml από τον χυμό τους. Εναλλακτικά, τις πολτοποιούμε στον πολυκόφτη και σουρώνουμε καλά τον χυμό από λεπτό σουρωτηράκι.
- Κόβουμε τις ντομάτες Μπατάλες σε λεπτές, στρογγυλές φέτες και τις απλώνουμε σε μεγάλη πιατέλα, με τρόπο που να μισοκαλύπτει η μία φέτα την άλλη.
- Περιχύνουμε με τον χυμό ντομάτας και ραντίζουμε με το ξίδι και όσο ελαιόλαδο θέλουμε.
- Πασπαλίζουμε με τον ανθό αλατιού και σκορπίζουμε από πάνω τις ελιές, τα φύλλα γλιστρίδας και όσα φύλλα βασιλικού θέλουμε.
- Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο ακόμα και σερβίρουμε, συνοδεύοντας, αν θέλουμε, με καλαθάκι Λήμνου.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.