10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Κόβουμε 4 μεγάλες ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες σε χοντρές ροδέλες και με ένα πινέλο τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνουμε.
  3. Τις βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου σε μονή στρώση και τις ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 10 λεπτά στη μεσαία σκάλα του φούρνου. Εαν θέλουμε μπορούμε να τις απλώσουμε πάνω σε ψωμί και να τις ψήσουμε.
  4. Κόβουμε 280 γρ. κατσικίσιο τυρί σε χοντρά κομμάτια.
  5. Σερβίρουμε τις ντομάτες στα πιάτα, μοιράζουμε από πάνω το κατσικίσιο τυρί, 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, λίγη ρίγανη ξερή, τριμμένη, και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες από ξίδι βαλσαμικό.
  6. Συνοδεύουμε με: πράσινη σαλάτα (ρόκα, λόλα και φριζέ), παξιμάδια και, αν θέλουμε, με κάποιο καπνιστό αλλαντικό της αρεσκείας μας.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών