Καθένας μας έχει και μια ωραία ανάμνηση από τον απόλυτο μεζέ των διακοπών, μια γαστρονομική ιστορία που μυρίζει ουζάκι: «Σε μια ταβερνούλα στον Άγιο Μηνά, στην παραλία κοντά στη Χαλκίδα, τα καλοκαίρια, απολάμβανα αυτόν τον μεζέ», διηγείται ο Βαγγέλης Λιάκος στον Μάνο Ζουρνατζή, στον Περικλή Κοσκινά και στον αδελφό του Σπύρο, σεφ και συνιδιοκτήτες του εστιατορίου Cookoovaya.

10' προετοιμασία
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 8 τεμάχια

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα και ούζο τόσο ώστε να την καλύψει εντελώς – περίπου 300 ml. Μαρινάρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  2. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, τον δυόσμο (φρέσκο και ξερό), αλατοπίπερο και αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά το μείγμα, το μεταφέρουμε σε καθαρό μπολ και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και 6-8 κουτ. σούπας από το αλεύρι. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να σχηματιστεί ένα χυλός. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να το καλύψει κατά το 1/3 και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (στους 160°C, αν έχουμε θερμόμετρο μαγειρικής). Με ένα κουτάλι παίρνουμε 1 γερή δόση χυλού και τη ρίχνουμε στο καυτό λάδι (θα πάρουμε 8 δόσεις, για ισάριθμους κεφτέδες). Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίζουμε καλά σε χαρτί κουζίνας.
  3. Στραγγίζουμε τη φέτα και τη σκουπίζουμε απαλά. Κόβουμε σε κύβους και αλευρώνουμε στο υπόλοιπο αλεύρι. Τηγανίζουμε (στο ίδιο σκεύος, αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο λάδι) σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει. Στραγγίζουμε και σερβίρουμε με τους ντοματοκεφτέδες.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών