ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦαβοκεφτέδεςΦαβοκεφτέδες
10' προετοιμασία
10' τηγάνισμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 20'

Υλικά

Τεμάχια: για 8 τεμάχια

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ντοματοκεφτέδες και φέτα ουζάτη, τηγανητή, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ τη φέτα και ούζο τόσο ώστε να την καλύψει εντελώς – περίπου 300 ml.
  2. Μαρινάρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  3. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, τον δυόσμο (φρέσκο και ξερό), αλατοπίπερο και αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά.
  4. Στραγγίζουμε καλά το μείγμα, το μεταφέρουμε σε καθαρό μπολ και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και 6-8 κουτ. σούπας από το αλεύρι.
  5. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να σχηματιστεί ένα χυλός.
  6. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να το καλύψει κατά το 1/3 και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (στους 160°C, αν έχουμε θερμόμετρο μαγειρικής).
  7. Με ένα κουτάλι παίρνουμε 1 γερή δόση χυλού και τη ρίχνουμε στο καυτό λάδι (θα πάρουμε 8 δόσεις, για ισάριθμους κεφτέδες).
  8. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  9. Στραγγίζουμε καλά σε χαρτί κουζίνας.
  10. Στραγγίζουμε τη φέτα και τη σκουπίζουμε απαλά.
  11. Κόβουμε σε κύβους και αλευρώνουμε στο υπόλοιπο αλεύρι.
  12. Τηγανίζουμε (στο ίδιο σκεύος, αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο λάδι) σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει.
  13. Στραγγίζουμε και σερβίρουμε με τους ντοματοκεφτέδες.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Ούζο

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών