10'
προετοιμασία
10' τηγάνισμα
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 20'
Υλικά
Τεμάχια: για 8 τεμάχιαΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε ντοματοκεφτέδες και φέτα ουζάτη, τηγανητή, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ τη φέτα και ούζο τόσο ώστε να την καλύψει εντελώς – περίπου 300 ml.
- Μαρινάρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, τον δυόσμο (φρέσκο και ξερό), αλατοπίπερο και αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά.
- Στραγγίζουμε καλά το μείγμα, το μεταφέρουμε σε καθαρό μπολ και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και 6-8 κουτ. σούπας από το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να σχηματιστεί ένα χυλός.
- Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να το καλύψει κατά το 1/3 και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (στους 160°C, αν έχουμε θερμόμετρο μαγειρικής).
- Με ένα κουτάλι παίρνουμε 1 γερή δόση χυλού και τη ρίχνουμε στο καυτό λάδι (θα πάρουμε 8 δόσεις, για ισάριθμους κεφτέδες).
- Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Στραγγίζουμε καλά σε χαρτί κουζίνας.
- Στραγγίζουμε τη φέτα και τη σκουπίζουμε απαλά.
- Κόβουμε σε κύβους και αλευρώνουμε στο υπόλοιπο αλεύρι.
- Τηγανίζουμε (στο ίδιο σκεύος, αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο λάδι) σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει.
- Στραγγίζουμε και σερβίρουμε με τους ντοματοκεφτέδες.