*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣούπα μπορς (borscht) χορτοφαγικήΣούπα μπορς (borscht) χορτοφαγική

Ο Δημήτρης Κοντόπουλος είναι ο σεφ του εστιατορίου Scala Vinoteca στο Κολωνάκι.

25' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη σούπα από καμένο ψωμί με καπνιστή πέστροφα, ξεκινάμε σουρώνοντας τα φασόλια και τα βράζουμε με φρέσκο νερό σε μέτρια φωτιά, μαζί με το φύλλο δάφνης, τα κρεμμύδια και το θυμάρι, ώσπου να μαλακώσουν, για περίπου 1 ώρα.
  2. Στο μεταξύ ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού στον φούρνο στους 180°C μέχρι να ξεροψηθούν και σχεδόν να αρπάξουν κι από τις δύο πλευρές για περίπου 20 λεπτά. Έτσι θα αποκτήσουν μια ιδιαίτερη καπνιστή αίσθηση.
  3. Ταυτόχρονα σε άλλο ταψάκι ψήνουμε και τα κυβάκια του ψωμιού ραντισμένα με το σκορδόλαδο για να γίνουν τραγανά κρουτόν.
  4. Μόλις μαλακώσουν τα φασόλια ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  5. Αμέσως μόλις σταματήσει ο βρασμός μεταφέρουμε σε μπλέντερ αρκετό από το ζουμί του βρασμού και μαζί το ένα κρεμμύδι. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ να πολτοποιηθούν και προσθέτουμε επίσης τις φέτες του ξεροψημένου ψωμιού και αλατοπίπερο. Μπλεντάρουμε για αρκετή ώρα, δηλαδή περίπου 10 λεπτά ώστε να γίνει μία υδαρής κρέμα.
  6. Την επιστρέφουμε στα ζεστά φασόλια και κουνάμε ελαφρώς την κατσαρόλα να απλώσει ομοιόμορφα η κρέμα μέσα στη σούπα. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και την πέστροφα.
  7. Σερβίρουμε τη σούπα και από πάνω γαρνίρουμε με τα κρουτόν. Αν θέλουμε αρωματίζουμε με λίγη καπνιστή γλυκιά πάπρικα ή κάποιο αρωματικό λάδι.

Βαρελάτα λευκά κρασιά όπως Chardonnay, Σαββατιανό και Βιδιανό.

Άρθρα και Συνταγές με Πέστροφα

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών